Skriv till oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.anställd på Plåt & mekano rotator som bearbetar plåt i amada kantpress

Maskinpark från Amada

HG-ATC 1003 Amada kantpress med verktygsväxlare

HG 1003 ATC är Plåt & Mekano Romators modernaste kantpress, med senaste teknologi som har en integrerad automatisk verktygsväxlare. Det främsta målet med en automatiserad verktygsväxling är att förbättra lönsamheten och öka produktivitet. Med banbrytande innovativ teknik kan kantpressen automatiskt växla verktyg mellan olika jobb och därigenom korta ned ställtiderna till ett minimum. Fördelarna är uppenbara vid återkommande avancerad bockning av detaljer i små serier.

Kostnadseffektiv produktion:

  • Automatisk verktygsväxling – perfekt för korta serier
  • Hybrid Drive System – energisnåla processer
  • Multi Touch Screen 3D-kontroll – överskådligt och tydligt
  • Digital delbehandling – BendNavi 3D-styrprogramvara- lätt och snabbt att programmera
  • BI-S automatiska vinkelmätningssystem – vinkelmätning under processen, hög noggrannhet

Amada EG-6013 AR kantpress med robotcell

Amada EG-6013 AR är en liten nätt servoelektrisk kantpress som erbjuder hög hastighet och noggrann bockning med lägre elförbrukning, bestyckad med en kantpressrobot för mindre detaljer, max 1,5 kg. Kantpressen har en bocklängd på 1 300 mm och en presskraft på 600 kN. Roboten rör sig längs en golvskena parallellt med pressen och en integrerad verktygsstation.

En automatisk vinkelmätare kontrollerar varje vinkel, och ett innovativt sensorsystem i det bakre anslaget justerar vid varje bock bockens längd. Tillsammans ger dessa system två viktiga fördelar, nämligen enastående precision och tillåter långa obevakade produktionsflöden i automatiskt läge. Plåt & Mekano Romators digitala kameror gör dessutom processen övervakningsbar för personalen på distans.

Kantpressroboten
Det automatiska robotsystemet som används i EG-6013 AR är mycket mångsidigt. Den 6-axliga roboten rör sig längs en golvskena framför kantpressen. Laddning av ämnen görs från 4 olika fack. Roboten plockar med sugkoppar upp ämnet, utför alla moment, såsom kontrollerar tjockleken på materialet, bockar alla bockar. Vid behov byter roboten till ett gripdon som sitter integrerat i armen. Den kan också bocka detaljer som behöver greppas bakifrån i maskinen, vilket skulle vara livsfarligt för en mänsklig hand. Slutligen placerar den detaljen på ett synkroniserat transportband. Efter avslutat arbete byter roboten automatiskt verktyg samt sätter upp nästa jobb på ett par minuter.

Amada LC 2012 C1 Laserstans kombimaskin

Plåt & Mekano Romators laseravdelning har inte mindre än 3 st kombimaskiner, vilket är mycket god kapacitet inom branschen. Amada kombilaser LC 2012 C1 är tillsammans med våra 2 st Apelio kombimaskiner i produktion dygnet runt. Alla är av typen CO2 laser, 2kW och har integrerade stansenheter i samma maskin som laserenheten. 2 maskiner i ett!

Fördelen med denna maskintyp är att för rätt typ av detalj som innehåller formningar, försänkningar och gängor tex. så sparar man uppsättningstid, man får en snabbare och kostnadseffektivare produktion. Man kan göra graveringar, stansa märkning, kragningar och bulor även slå mindre bockar med verktyg direkt i maskinen. Vi kan skära i stålplåt 0,5 – 10 mm, rostfritt 0,5- 5 mm och i aluminium 0,5- 5 mm. I maskinerna klarar vi att skära plåtar i storleken 2500×1250 mm.

Nyheter

hostskydd för kund kassa

Vi har hostskydd

Offert eller frågor » Beställ plastskydd som skyddar dig och dina anställda. Vi har hostskydd.. Läs mer »

Semesterstängt 2020

Vi kommer att ha stängt för semester under v 28-31, dvs perioden 6 juli till.. Läs mer »

Boll lyft P&M

Boll lyft P&M är designad av P&M Romator och är en diskret applikation för golfbanor.. Läs mer »