Skriv till oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.svetsning

Svetsning

Våra medarbetare är vana vid höga krav och utför precisionssvetsning av små fina detaljer med noggranhet och precision, liksom stora tyngre svetskonstruktioner i materialen stål, rostfritt och aluminium. Tillhörande slipning liksom betning ingår ofta som naturliga steg för att få fram produkter av högsta kvalitet och finish.

Svetsning:

Det finns manuell svetsning och olika robotlösningar. Det finns också en rad olika svetsmetoder med olika tillsatser eller smältning av material. De vanligaste metoderna är MIG, TIG och punktsvetsning.

Manuell svetsning i stål:

är ett hantverk som ställer krav på yrkeskunnande. Erfarenhet och noggrannhet är viktiga egenskaper hos en svetsare.

Manuell svetsning av aluminium:

är ett än mer krävande hantverk p g a att aluminium har lägre smältpunkt och kan påverkas av många fler faktorer. För svetsning i aluminium krävs goda kunskaper om både tekniken, materialet, utrustning och ett gott handhavande. Det tar många år att bli en skicklig svetsare av precisionsdetaljer som Plåt & Mekano Romator levererar.

Tjockleken på materialet avgör svårighetsgraden:

ju tunnare material desto precisare måste svetsningen göras, annars finns risk för genombränna. Vi har mycket duktiga och erfarna svetsare på Plåt & Mekano Romator. Flera svetsare hos oss har 30 års erfarenhet.

Ytfinish:

kraven efter svetsen är ofta direkt avgörande för priset. Krävs det t ex helt jämn yta med osynlig svets krävs ofta slipning; det är ofta ett manuellt efterarbete. P&M Romator har kunskapen om hur plåtdetaljer bör produceras för att minimera svetstider och sliptider. Vi kan ofta få snygga svetsar helt utan efterbearbetning. Vi hjälper våra kunder i valet av metod eller ytfinishkrav för att optimera kostnadsbilden.

Svetsning i rostfritt:

Att svetsa rostfritt stål kräver erfarenhet och handlag. P g a rostfritt stål är ett hårdare material som har speciella mekaniska egenskaper är kunskap och vana av stor betydelse för slutresultatet. Materialet får spänningar när man värmer upp det, och dessa skapar buktningar så att materialet “slår sig”. Detta problem kan man minska genom att använda rätt svetsteknik och genom lång erfarenhet. Att svetsa rostfritt med mycket höga finishkrav kan vara utmanande.

Plåten kan ha en borstad yta som ska bevaras så intakt som möjligt, då krävs det mycket avancerad slipning för att återställa ytan så fin som möjligt. Ibland krävs betning eller användande av speciell rotgas för bästa resultat. Plåt & Mekano Romator har mycket lång erfarenhet av svetsning i rostfritt stål och av kunder med produkter som det ställs mycket höga krav på.

Resultatet av svetsning i rostfritt beror på:

 • gasflöde, dvs energi
 • utrustning
 • strömstyrka
 • tid
 • erfarenhet och handlag
 • god genombränning
 • ev användning av speciell rotgas och annan utrustning
 • renlighet
 • slipning
 • betning
 • ibland speciella fixturer

Välkommen att ta kontakt med oss om du vill veta mer!

Mer inom Plåtbearbetning

Stansning i verkstaden.

Laserskärning

Våra moderna kombilasermaskiner möjliggör både laserskärning och stansning med verktyg. Försänkningar, gängor, präglingar och andra.. Läs mer »

stansning i maskinhallen

Stansning av plåt

Stansad plåt med snabba leveranser I våra stansmaskiner har vi maskinkapacitet på över 50 000.. Läs mer »

Anställd som bockar plåt

Kantpressning

Om du söker en kantpressare som kan ge dig ett resultat av högsta kvalitet i.. Läs mer »

svetsning

Svetsning

Våra medarbetare är vana vid höga krav och utför precisionssvetsning av små fina detaljer med.. Läs mer »

Lackad kabelkanal i 2 delar

Ytbehandling

Våra kunder köper ofta helt färdiga produkter av oss. Det innefattar även olika ytbehandlingar, lackeringar,.. Läs mer »

Gradning

Gradning innebär att man avlägsnar vassa kanter på plåten som kan uppstå efter laserskärning eller.. Läs mer »

Montering

Mekanisk montering Hos oss handlar montering ofta om mekanisk montering, vilket betyder att vi sätter.. Läs mer »