Skriv till oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Allmänna frågor

Fråga: Vilken typ av kunder riktar ni er mot? 

Svar: Vi vänder oss mot många större och mindre företag inom olika branscher som behöver plåttillverkning av mekanik och som särskilt värdesätter hög kvalitet på produkterna, god service och hög kompetens. Dit hör t ex företag inom medicinteknik, telekom, elektronik, säkerhet, bygg/fastighetssidan och maskinindustrin. 

Fråga: Tar ni även emot små jobb och kunder? 

Svar: Ja, vi tar emot stora som små företag, gärna med potential att återkomma med mer jobb. Vi kan ta stora volymer och små korta serier, tack vare att vår maskinpark är stor och flexibel och vi kan snabbt ställa om till nya jobb. Men vi måste tillämpa en minimidebitering på 3000 kronor. Hör med oss vad det innebär för just ditt projekt om du är osäker. 

Fråga: Tar ni emot privatpersoner som kunder?

Svar: Nej, det gör vi tyvärr inte. 

Fråga: Vad har ni för ledtider? 

Svar: Den normala leveranstiden är mellan 3 – 4 veckor, men det beror på vilka processer ditt projekt behöver och hur det ser ut i verkstaden just då. Det beror också på ditt behov; ibland har vi levererat på en dag. Plåt & Mekano Romator är ett mycket flexibelt företag och vi har många kunder som återkommer till oss för att de uppskattar vår flexibilitet och snabba service.

Fråga: Utför ni montering?

Svar: Ja, vi utför montering av såväl stora kompletta maskiner som enklare delmontage. Men vi är noga med att monteringen är knuten till en viss andel egenproducerad plåttillverkning. 

Frågor om konstruktion

Fråga: Har ni konstruktion?

Svar: Ja. Våra duktiga produktionstekniker som kan maskinerna ritar också i CAD. Vi hjälper många kunder att både föreslå utformning av en detalj, liksom att rita upp i CAD-program och göra PDF-ritningar. Likaså kan vi bidra med vårt kunnande när du kommer med dina färdiga underlag så att produkten blir mer producerbar.

Fråga: Vilka ritningsunderlag behöver ni? 

Svar: För snabbaste offert och tillverkningsprocess vill vi ha dina underlag som måttsatta PDF:er och 3D-filer i STEP-format. Vår CNC-programmeringsavdelning kan dock hantera de flesta på marknaden förekommande 3D-filformat.

Fråga: Om jag vill ha en bockad plåtdetalj tillverkad behöver jag då även ta fram en ritning på hur det platta plåtämnet ser ut?

Svar: Nej, om du bifogar en 3D-fil på den bockade detaljen ritad för plåt så kan vi ”breda ut” den och anpassa måtten så att ditt önskade bockmått kommer att hållas. 

Fråga: Vilka finishkrav klarar ni av? 

Svar: Vi kan leverera mycket höga finishkrav där så behövs. Men vi är fortfarande en verkstad, där det hanteras stora plåtar i maskiner och på truckar och i pallar. Ange alltid på dina underlag den förväntade finishnivån, så att vi undviker missförstånd. Ju noggrannare vi måste vara desto mer tid går åt. Så sätt inte högre krav än vad det verkligen måste vara. 

Fråga: Hur tjockt material jobbar ni i?

Svar: Vi arbetar för det mesta i 0,5mm – 5 mm-plåtar. I enstaka fall kan vi jobba i både tunnare och tjockare material, men hör med oss så kan vi se hur vi kan lösa ditt problem.

Fråga: Har ni skärande bearbetning?

Svar: Svaret är ja, i viss mån. När det gäller komplettering till vår övriga produktion kan vi ofta göra det själva. Men vi har inte CNC-styrda maskiner.  Vid mer avancerad fräsning eller svarvning tar vi hjälp av partners.  

Fråga: Vad har ni för pressmuttrar, presskruvar och liknande fastpressade fästelement som jag kan använda i min konstruktion?

Svar: Vi har ett mycket stort sortiment av fästelement för fastpressning i plåt, men på marknaden och på internet är varianterna nästan obegränsade. Vill du ha förslag på fästelement som är snabbt tillgängliga och inte ger merkostnader, kontakta oss!

Fråga: Ytbehandlar ni eller lackar ni själva?

Svar: Nej, men vi har dagliga transporter till våra samarbetspartners så det brukar sällan vara ett problem. Specifika önskemål kan oftast tillgodoses. Och vi tar ansvar för den hanteringen också.

Mer inom Plåtbearbetning

Stansning i verkstaden.

Laserskärning

Våra moderna kombilasermaskiner möjliggör både laserskärning och stansning med verktyg. Försänkningar, gängor, präglingar och andra.. Läs mer »

stansning i maskinhallen

Stansning av plåt

Stansad plåt med snabba leveranser I våra stansmaskiner har vi maskinkapacitet på över 50 000.. Läs mer »

Anställd som bockar plåt

Kantpressning

Om du söker en kantpressare som kan ge dig ett resultat av högsta kvalitet i.. Läs mer »

svetsning

Svetsning

Våra medarbetare är vana vid höga krav och utför precisionssvetsning av små fina detaljer med.. Läs mer »

Lackad kabelkanal i 2 delar

Ytbehandling

Våra kunder köper ofta helt färdiga produkter av oss. Det innefattar även olika ytbehandlingar, lackeringar,.. Läs mer »

Gradning

Gradning innebär att man avlägsnar vassa kanter på plåten som kan uppstå efter laserskärning eller.. Läs mer »

Montering

Mekanisk montering Hos oss handlar montering ofta om mekanisk montering, vilket betyder att vi sätter.. Läs mer »

Skriv till oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.