Kunskapsbank

Vi på Plåt & Mekano Romator har över 45 års erfarenhet inom stansning av plåt. Med mycket goda kunskaper inom området och en extremt hög finish-krav på produkterna kan du känna dig trygg i vetskapen om att varje leverans du får av oss är av allra högsta kvalitet.

När du beställer stansning hos Plåt & Mekano

En flexibel produktion med snabba ledtider

I vår verkstad har vi i nuläget åtta maskiner som vi kan stansa i där både konventionella stansmaskiner och kombi-lasrar ingår. Vi har även ett stort utbud av stansverktyg och möjlighet till att ha igång våra maskiner under kvällsskiftet vilket märkbart kortar ledtiderna.

Tack vare den enormt stora maskinkapaciteten och automationen som vi har kan vi följa dig hela vägen från en prototyp till större produktionsvolymer. Vi kan dessutom hantera många olika materialkvaliteter och tjocklekar. Några få exempel på material och tjocklekar är följande:

  • Vanligt stål: 0,5 – 10 mm.
  • Rostfritt stål: 0,5 – 6 mm. 
  • Aluminium: 0,5- 5 mm 

Vi kan även stansa:

  • zinkbelagt stålplåt
  • mässing
  • koppar
  • polykarbonat.

Även bryggor, präglingar, försänkningar och gängor kan vi ordna direkt i våra stansmaskiner.

Beställningsprocessen 

När du önskar att lägga in en beställning på stansning av plåt hos oss kan du skicka in en skriftlig order. Det vi behöver ha tillgång till då är en ritning, CAD-fil, alternativt en PDF, som innehåller information om materialet, toleranser, kvalitetskrav, ev ytbehandling och övrig viktig information. Vi hjälper även till med produktionsritningar om så skulle önskas!

Här kan du läsa vidare om vårt arbete med stansning i plåt. Varmt välkommen till oss på Plåt & Mekano!

Tveka inte – Hör av dig med dina frågor!

Har du några frågor om våra tjänster eller produkter? Då är det bara att höra av sig till en av våra kompetenta medarbetare!

Kontakta oss