Skriv till oss

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.
  Trumlingsmaskin

  Trumling

  Trumling är en sluten metod för avgradning och polering av detaljer, där ytan blir len och fri från vassa kanter. Trumling passar extra bra för mindre profiler och detaljer, i exempelvis aluminium.

  Trumling hos P&M Romator

  Tack vare att vi har ett slutet system för spillvatten och torkning kan metoden betecknas som miljövänlig, då inga restprodukter eller spillvatten kommer ut. De varierande storlekarna på stenarna och trumlingsmaskinerna gör att vi kan anpassa processen till detaljens storlek, som kan väga allt ifrån ett kilo till några enstaka gram. Vätskan i trumlingsmaskinerna tvättar smidigt rent godset i processen.

  Fördelar med trumling

  • Mycket små detaljer kan slipas
  • Detaljen tvättas ren i processen
  • Godset får en len och fin yta

  Hur går Trumling till?

  Trumling görs i tre trumlingsmaskiner som är kopplade till ett slutet system med tillhörande majstork. Detaljerna läggs i en trumma, som likt en tvättmaskin roterar runt godset tillsammans med mjuka keramiska stenar och vätska, och på så vis nöts vassa kanter bort från detaljen. Slutligen hamnar detaljerna i en ny trumma med majsmjöl och värme, som gör att detaljerna torkar och kommer ut rena, fina och lena att ta i.

  Vi uppfyller givetvis alla gällande miljölagstiftningar för vår verksamhet. Kontakta oss för mer information om gradning av detaljer!

  Nyheter

  Vi har certifieringarna som behövs

  Kvalitet för oss, betyder att vi alla tar ansvar för våra respektive processer för att … Läs mer »

  Statusläget postcorona Förändringar hos oss från och med 29/9: Vi tar nu tar emot besökare … Läs mer »

  Nu kör vi igen!

  Nu är vi i gång igen efter semestrar och vila! Alla är tillbaka och maskinerna … Läs mer »