Skriv till oss

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.
  Stansning i verkstaden.

  Laserskärning

  Våra moderna kombilasermaskiner möjliggör både laserskärning och stansning med verktyg. Försänkningar, gängor, präglingar och andra formningar görs i samma maskinuppsättning som laserskärningen, vilket ger en effektiv och snabb produktionsprocess. Den senaste maskinen har även urlastning med plockrobot.
  Vi skär från cirka 0,5 upp till 10 mm i stål, 0,5 upp till 5 mm i aluminium och 0,3 upp till 5 mm i rostfritt stål.

  Varför välja laserskärning i plåt?

  Laserskärning i plåt är en utmärkt metod att få ut detaljer ur ett plåtämne och ger en stor valfrihet till form och mönster. Strålen vid laserkärning är tunn, cirka 0,1 – 0,2 mm. Vilken tjocklek på material man kan skära, och resultatet på skärsnittet, avgörs av maskinens prestanda, vilken skärhastighet man har, materialkvalitet och maskinens förutsättningar, men också på operatörens skicklighet och rutin att ställa in alla olika parametrar i maskinen. Hos oss kan du räkna med att få en flexibel och kostnadseffektiv produktion, där vår expertis och erfarenhet kommer att ge ett resultat efter dina högt ställda krav.

  Amada LC 2012 C1 Laserstans kombimaskin

  Plåt & Mekano Romators laseravdelning har inte mindre än 3 st kombimaskiner, vilket är mycket god kapacitet inom branschen. Amada kombilaser LC 2012 C1 är tillsammans med våra 2 st Apelio kombimaskiner i produktion dygnet runt. Alla är av typen CO2 laser, 2kW och har integrerade stansenheter i samma maskin som laserenheten. 2 maskiner i ett!

  Fördelen med denna maskintyp är att för rätt typ av detalj som innehåller formningar, försänkningar och gängor tex. så sparar man uppsättningstid, man får en snabbare och kostnadseffektivare produktion. Man kan göra graveringar, stansa märkning, kragningar och bulor även slå mindre bockar med verktyg direkt i maskinen. Vi kan skära i stålplåt 0,5 – 10 mm, rostfritt 0,5- 5 mm och i aluminium 0,5- 5 mm. I maskinerna klarar vi att skära plåtar i storleken 2500×1250 mm.

  Laserskärning på Plåt & Mekano Romator

  • 20 års unik erfarenhet av laserskärning och stansning med kombimaskiner
  • Tre kombinationsmaskiner: Stans och laser
  • Plockrobot för urlastning till transportband

  Behöver ni en produktion med laserskärning, är det bara att höra av er. Vi kan, som du ser, lösa det mesta.

  .