Svetsning

Vi utför precisionssvetsning av små, fina detaljer med noggrannhet och precision, liksom stora tyngre svetskonstruktioner i materialen stål, rostfritt och aluminium.

SVETSNING

Våra medarbetare är vana vid höga krav och utför precisionssvetsning av små, fina detaljer med noggrannhet och precision, liksom stora tyngre svetskonstruktioner i materialen stål, rostfritt och aluminium. Tillhörande slipning liksom betning ingår ofta som naturliga steg för att få fram produkter av högsta kvalitet och finish.

Svetsning – Olika metoder

Svetsning utförs manuellt eller genom olika robotlösningar. Det finns också en rad svetsmetoder med olika tillsatser eller smältning av material. De vanligaste metoderna är MIG, TIG och punktsvetsning.

Ju tunnare material, desto precisare måste svetsningen göras. Det finns annars risk för genombränning. Vi har mycket duktiga och erfarna svetsare på Plåt & Mekano Romator, där flera av dem har över 30 års erfarenhet.

Manuell svetsning i stål är ett hantverk som ställer krav på yrkeskunnande. Erfarenhet och noggrannhet är viktiga egenskaper hos en svetsare.

Manuell svetsning av aluminium är ett än mer krävande hantverk då aluminium har lägre smältpunkt och kan påverkas av många fler faktorer. För svetsning i aluminium krävs goda kunskaper om både teknik, material, utrustning och ett gott handhavande. Det tar många år att bli en skicklig svetsare av precisionsdetaljer. Detta kan vi på Plåt & Mekano Romator leverera.

Ytfinish: Kraven efter svetsen är ofta direkt avgörande för priset. Krävs det till exempel en helt jämn yta med osynlig svets, krävs det ofta slipning; ett manuellt efterarbete. Vi levererar den nivå på svetsen som produkten kräver. Det är viktigt att detta kommuniceras från dig som kund.

Vi har kunskapen om hur plåtdetaljer bör produceras för att minimera svetstider och sliptider och kan ofta få snygga svetsar helt utan efterbearbetning. Vi hjälper er i valet av metod eller ytfinishkrav för att optimera kostnadsbilden.

Givetvis svetsar vi även rostfritt stålDenna tjänst kan du läsa mer om här.

Tveka inte – Hör av dig med dina frågor!

Har du några frågor om våra tjänster eller produkter? Då är det bara att höra av sig till en av våra kompetenta medarbetare!

Kontakta oss