Maskinpark från Amada

Med banbrytande innovativ teknik kan kantpressen Amada automatiskt växla verktyg mellan olika jobb och därigenom korta ned ställtiderna till ett minimum.

plat o mekano medarbetare bockar plat e1710920677652

MASKINPARK FRÅN AMADA

HG-ATC 1003 Amada kantpress med verktygsväxlare

HG 1003 ATC är Plåt & Mekano Romators modernaste kantpress, som har den senaste teknologin och en integrerad automatisk verktygsväxlare. Det främsta målet med en automatiserad verktygsväxling är att förbättra lönsamheten och öka produktiviteten. Med banbrytande innovativ teknik kan kantpressen automatiskt växla verktyg mellan olika jobb och därigenom korta ned ställtiderna till ett minimum.
Fördelarna är uppenbara vid återkommande avancerad bockning av detaljer i små serier.

En kostnadseffektiv produktion:

 • Stopptiderna förkortas
 • Automatisk verktygsväxling – perfekt för korta serier
 • Hybrid Drive System – energisnåla processer
 • Multi Touch Screen 3D-kontroll – överskådligt och tydligt
 • Digital delbehandling – BendNavi 3D-styrprogramvara- lätt och snabbt att programmera
 • BI-S automatiska vinkelmätningssystem – vinkelmätning under processen, hög noggrannhet

 

Amada EG-6013 AR kantpress med robotcell

Amada EG-6013 AR är en liten och nätt servoelektrisk kantpress, som erbjuder hög hastighet och noggrann bockning med lägre elförbrukning, bestyckad med en kantpressrobot för mindre detaljer (max 1,5 kg). Kantpressen har en bocklängd på 1 300 mm och en presskraft på 600 kN. Roboten rör sig längs en golvskena parallellt med pressen och en integrerad verktygsstation.

En automatisk vinkelmätare kontrollerar varje vinkel och ett innovativt sensorsystem i det bakre anslaget justerar vid varje bock bockens längd.
Tillsammans ger dessa system två viktiga fördelar, nämligen enastående precision och tillåter långa obevakade produktionsflöden i automatiskt läge. Plåt & Mekano Romators digitala kameror gör dessutom processen övervakningsbar för personalen på distans.

Tveka inte – Hör av dig med dina frågor!

Har du några frågor om våra tjänster eller produkter? Då är det bara att höra av sig till en av våra kompetenta medarbetare!

Kontakta oss

  Kantpressrobot

  Det automatiska robotsystem som används i EG-6013 AR är mycket mångsidigt. Den 6-axliga roboten rör sig längs en golvskena framför kantpressen. Laddning av ämnen görs från 4 olika fack. Roboten plockar med sugkoppar upp ämnet och utför alla moment, den kontrollerar till exempel tjockleken på materialet och bockar alla bockar.

  Vid behov byter roboten till ett gripdon som sitter integrerat i armen. Den kan också bocka detaljer som behöver greppas bakifrån i maskinen, vilket skulle vara livsfarligt för en mänsklig hand. Slutligen placerar den detaljen på ett synkroniserat transportband. Efter avslutat arbete byter roboten automatiskt verktyg samt sätter upp nästa jobb på ett par minuter.