Skriv till oss

  Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.
  anställd på Plåt & mekano rotator som bearbetar plåt i amada kantpress

  Maskinpark från Amada

  HG-ATC 1003 Amada kantpress med verktygsväxlare

  HG 1003 ATC är Plåt & Mekano Romators modernaste kantpress, som har den senaste teknologin och en integrerad automatisk verktygsväxlare. Det främsta målet med en automatiserad verktygsväxling är att förbättra lönsamheten och öka produktiviteten. Med banbrytande innovativ teknik kan kantpressen automatiskt växla verktyg mellan olika jobb och därigenom korta ned ställtiderna till ett minimum.
  Fördelarna är uppenbara vid återkommande avancerad bockning av detaljer i små serier.

  En kostnadseffektiv produktion:

  • Stopptiderna förkortas
  • Automatisk verktygsväxling – perfekt för korta serier
  • Hybrid Drive System – energisnåla processer
  • Multi Touch Screen 3D-kontroll – överskådligt och tydligt
  • Digital delbehandling – BendNavi 3D-styrprogramvara- lätt och snabbt att programmera
  • BI-S automatiska vinkelmätningssystem – vinkelmätning under processen, hög noggrannhet

  kantpressning

  Amada EG-6013 AR kantpress med robotcell

  Amada EG-6013 AR är en liten och nätt servoelektrisk kantpress, som erbjuder hög hastighet och noggrann bockning med lägre elförbrukning, bestyckad med en kantpressrobot för mindre detaljer (max 1,5 kg). Kantpressen har en bocklängd på 1 300 mm och en presskraft på 600 kN. Roboten rör sig längs en golvskena parallellt med pressen och en integrerad verktygsstation.

  En automatisk vinkelmätare kontrollerar varje vinkel och ett innovativt sensorsystem i det bakre anslaget justerar vid varje bock bockens längd.
  Tillsammans ger dessa system två viktiga fördelar, nämligen enastående precision och tillåter långa obevakade produktionsflöden i automatiskt läge. Plåt & Mekano Romators digitala kameror gör dessutom processen övervakningsbar för personalen på distans.

  Kantpressrobot

  Det automatiska robotsystem som används i EG-6013 AR är mycket mångsidigt. Den 6-axliga roboten rör sig längs en golvskena framför kantpressen. Laddning av ämnen görs från 4 olika fack. Roboten plockar med sugkoppar upp ämnet och utför alla moment, den kontrollerar till exempel tjockleken på materialet och bockar alla bockar.

  Vid behov byter roboten till ett gripdon som sitter integrerat i armen. Den kan också bocka detaljer som behöver greppas bakifrån i maskinen, vilket skulle vara livsfarligt för en mänsklig hand. Slutligen placerar den detaljen på ett synkroniserat transportband. Efter avslutat arbete byter roboten automatiskt verktyg samt sätter upp nästa jobb på ett par minuter.

  Nyheter

  Nu kör vi igen!

  Nu är vi i gång igen efter semestrar och vila! Alla är tillbaka och maskinerna … Läs mer »

  Takvepa_Plåt&Mekano Romator

  45 meter solskydd

  Vi har på vår verkstad hängt upp en 45 meter lång vepa som solskydd framtagen … Läs mer »

  Padel för personalen

  Vi har tyvärr inte kunnat genomföra så mycket av aktiviteter för personalen under pandemin. Nu … Läs mer »