Nitförband

Nitförband används ofta när konstruktionen inte behöver vara helt tät, när kostnaderna måste hållas nere eller när det behöver gå fort.

plat o mekano Kenneth monterar

Flera alternativ av nitförband

Nitförband kan ses som ett alternativ till till exempel svetsning. Det används ofta när konstruktionen inte behöver vara helt tät, när kostnaderna måste hållas nere eller när det behöver gå fort. De nitförband som Plåt & Mekano Romator kan erbjuda är:

Popnitning: Nitar finns i aluminium, stål, och rostfritt. Med verktyg skjuts nitarna in i hål och skaften deformeras på baksidan till en svulst som håller ihop konstruktionen. Det finns kullrig eller försänkt popnit. De passar bra i förzinkad plåt, aluminium och rostfri plåt, till exempel.

Henrob nitning– En lös nit används i en maskin som samtidigt både gör hålet och trycker in niten i plåtarna och sedan deformerar niten så att den sitter kvar. Henrobnitning kan användas i tunnare material och när t ex svetsning inte är lämplig. Denna typ av nitning passar bra i zinkbelagd plåt.

Stuknitning – Toxning – Vid denna metod pressar man samman två material med verktyg så att niten bildas av att materialen skapar en nit, utan att göra hål i plåten, vilket gör att plåtarna hålls ihop. Toxning passar bäst i tunnare material och används med fördel i förzinkade plåtar där svetsning inte är lämplig.

Plåtbearbetning i Täby och Stockholm

Behöver du få levererat en snabb prototyp, serieproduktion eller har andra behov av plåtbearbetning i Täby eller Stockholm? Vi har en stor maskinpark, över 45 års erfarenhet av plåtbearbetning och kan hjälpa till med det mesta. Hör av dig till oss!

Tveka inte – Hör av dig med dina frågor!

Har du några frågor om våra tjänster eller produkter? Då är det bara att höra av sig till en av våra kompetenta medarbetare!

Kontakta oss