Våtavgradning

Våtavgradning ger detaljen en mycket snygg ytfinish och man kan “rädda” detaljer som blivit repiga under andra processer. Detaljerna blir samtidigt tvättade i processen.

VÅTAVGRADNING

Slipning med våtavgradning passar utmärkt till aluminium eller rostfria plåtar som inte får vara vassa. Denna metod för slipad plåt görs i vår Lissmac Steelmaster, som kan avverka lite av ytan för att få bort repor, en borstad fin yta eller jämna, mjuka kanter. Maskinen har fyra stationer, som med olika huvuden kan rotera eller cirkulera.

Här kan man exempelvis välja keramiska borstar och slipband med olika kornstorlekar.

Avgradning med snygg ytfinish

Avgradningen i vår Lissmac görs med keramiska borstar eller slipas bort med vätska i maskinen. Här kan vi ställa in exakt vilken typ av gradning eller sliping du önskar, beroende på finishkrav, material och form.

Slipning kan göras med olika kornstorlek på slippappret, då maskinen har många variationer. Detaljen får en mycket snygg ytfinish och man kan “rädda” detaljer som blivit repiga under andra processer. Tack vare att det är en våt process, blir detaljerna samtidigt tvättade i processen.

Våtavgradning fördelar

  • Får bort repor och vassa kanter
  • Ger en jämn, fin yta
  • Möjligheter till olika sorters gradning eller slipning

Tveka inte – Hör av dig med dina frågor!

Har du några frågor om våra tjänster eller produkter? Då är det bara att höra av sig till en av våra kompetenta medarbetare!

Kontakta oss