Gradning

Gradning innebär att man avlägsnar vassa kanter på plåten som kan uppstå efter laserskärning eller stansning. Det kan finnas olika behov av gradning beroende på vad detaljen ska användas till. Plåt & Mekano Romator tillhandahåller flera olika sätt för gradning för ett säkert och högkvalitativt resultat.
RING OSS
MAILA OSS

Plåt & Mekano har följande metoder:

Automatborstning

Görs i en sk Fladder, där en smärjelduk cirkulerar och borstar vertikalt och horisontellt på detaljen som plan förs genom maskinen. Borstarna tar bort vassa kanter även i hål. Ytan får en rosig jämn fin stuktur som passar bra antingen för att använda som den är eller att lacka på.

Våtavgradning /Slipning

Görs i vår nyinstallerade Lissmac Steelmaster. Den kan avverka lite av ytan för att få bort repor eller få jämna mjuka kanter, eller en borstad fin yta. Det passar utmärkt till rostfria plåtar eller aluminium som inte får vara vassa.  Maskinen har fyra stationer som kan bestyckas med olika huvuden som roterar eller cirkulerar, man kan välja t ex keramiska borstar och slipband med olika kornstorlekar.

Trumling

Görs i två trumlingsmaskiner som är kopplade till ett slutet system med tillhörande majstork. Detaljerna läggs i en trumma som likt en tvättmaskin roterar runt godset tillsammans med mjuka keramiska stenar och vätska, och på så vis nöts vassa kanter bort från detaljen. Slutligen hamnar detaljerna i en ny trumma med majsmjöl och värme som gör att detaljerna torkar och kommer ut rena, fina och lena att ta i.

 

Har du några frågor? Hör gärna av dig >>

Mer inom Plåtbearbetning

Stansning i verkstaden.

Laserskärning

Våra kombilasermaskiner möjliggör både laserskärning och stansning med verktyg. Försänkningar, gängor, präglingar och andra formningar.. Läs mer »

stansning i maskinhallen

Stansning

I våra stansmaskiner har vi maskinkapacitet på över 50 000 timmar/år. Det ger oss en.. Läs mer »

anställd som bockar plåt

Kantpressning

Hos oss finner du mångårig yrkeserfarenhet, moderna maskiner, samt ett stort urval av verktyg för.. Läs mer »

svetsning

Svetsning

Våra medarbetare är vana vid höga krav och utför precisionssvetsning av små fina detaljer med.. Läs mer »

Lackad kabelkanal i 2 delar

Ytbehandling

Våra kunder köper ofta helt färdiga produkter av oss. Det innefattar även olika ytbehandlingar, lackeringar,.. Läs mer »

Gradning

Gradning innebär att man avlägsnar vassa kanter på plåten som kan uppstå efter laserskärning eller.. Läs mer »

Montering

Den vanligaste typen av montering är fästelement och nitar av olika slag. Det sker manuellt eller.. Läs mer »